Adopteer een olijfboom

Sluit je ogen en stel je voor dat je de verzorger bent van een grillige, mooie olijfboom, op een zonnige heuvel in het prachtige Ligurië!

Open je ogen en lees hoe je dit kunt verwezenlijken.

Door je aan te melden als verzorger heb je  de kans om een virtuele kweker te worden van een olijfboom en getuige te zijn van het eeuwenoude proces van een uniek produkt zoals olijfolie extra vergine.

Liefhebbers van natuurlijke olijfolie hebben de mogelijkheid een olijfboom(van de soort Taggiasca) te adopteren , te verzorgen en zijn fruit -de olijven- te oogsten, waaruit de olie wordt verkregen.

Dit initiatief van enkele enthousiaste bewoners van een terrein dat hun na aan het hart gaat, is genomen om het kweken van olijfbomen op grote hoogte te promoten. Ze waarborgen kwaliteit en geven serieuze, gedegen voorlichting over de productie, het proeven en het gebruik van de olijfolie. Het objectief van dit project is, de consument  rechtstreeks mee te laten leven in de olieproductie  door  hem op de hoogte te houden van de stand van zaken m.b.t. groei, gezondheid, oogst, alsook om de consument gelegenheid te geven -indien gewenst- deel te nemen aan de oogst.

De geadopteerde boom wordt voorzien van een houten label, waarop de naam van de virtuele verzorger staat. De verzorger krijgt geregeld bericht over de gang van zaken zoals snoeien, bloeitijd, bewerking van het terrein, rijpheid van de olijven en kan uiteindelijk meehelpen met de oogst en aanwezig zijn bij het persen van de olijven, waarna hij  olie van zijn eigen boom kan meenemen, voorzien van persoonlijk etiket.

Het kistje met de eerste ampul van de eigen olijfolie, met de naam van de adoptief-eigenaar en informatie in het italiaans en in het engels over de traditie van de olijvencultuur kan worden toegezonden na de betaling van de verzendkosten.